Netradičný tradičný šalát

Autor:
|

Zemiakový šalát je jedným zo synoným Vianoc. Bez neho by to skrátka nešlo. Na túto vianočnú klasiku existuje nespočetné množstvo receptov a každá rodina má svoj originál. Máte tento rok chuť experimentovať? Vyskúšajte našu netradičnú odľahčenú verziu s jogurtom a lososom.

Doba prípravy: 45 minút

Porcií: 4

 

Zemiaky 400 g

Červená cibuľa 1/2

Reďkovky 3 ks

Stopkový zeler 1 stopka

Cherry paradajky 10 ks

Biely Gazdovský jogurt Hollandia 200 g

Majonéza 1 lyžica

Šťava z citróna 1 lyžica

Dijonská horčica 1 lyžička

Losos 2 filety

Olivový olej

Soľ, korenie

 

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na malé kocky. Pridáme paradajky, reďkovky, zeler a jemné plátky cibule.

 

V druhej miske zmiešame jogurt s majonézou, horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením. Všetko nalejeme na pripravené zemiaky so zeleninou a opatrne premiešame.

 

Na troške olivového oleja osmažíme osolené filety z lososa a podávame so šalátom.

 

TIP: K rybe sa vždy hodí kúsok citrónu. Skúste ho orestovať spoločne s lososom, krásne zmäkne, zosladne a ešte viac tak podtrhne chuť ryby.

 

 

Pridať komentár

Musíte byť prihlásení do , aby ste mohli komentovať.