Pusinky z ovsených vločiek a sušeného ovocia

Autor:
|

40 g kvalitného margarínu, 100 g Jemných ovsených vločiek Emco, 80 g zmesi sušeného ovocia (marhule, broskyne, slivky), 1 vajce, lyžička tekutého sladidla alebo 66 g cukru

Postup:

Na panvici rozpustíme margarín, pridáme ovsené vločky, ktoré prirodzene nasajú tuk. Zmes necháme vychladnúť. Sušené ovocie (najlepšie v bio kvalite, nesírené) nakrájame na maličké kúsky. Vločky zmiešame s ovocím, pridáme vajce, cukor alebo sladidlo a vytvoríme kompaktnú zmes. Pomocou čajovej lyžičky formujeme malé pusinky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme max. na 180 stupňov zhruba 20 minút. Záleží na type rúry a výške cesta. Upečené a vychladnuté pusinky vložíme do farebných papierových košíčkov.

Pridať komentár

Musíte byť prihlásení do , aby ste mohli komentovať.